Pasta met Italiaanse balletjes

Boek

Pasta met Italiaanse balletjes

  • Rund

  • 2 personen

  • 30+ minuten

  • 150 caloriën

Pasta met Italiaanse balletjes

Maak het tartaar aan met een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper.
Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze in de koelkast in een half uur opstijven.
Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Voeg de tomaten met het sap, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen.
Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes.
Kook de bleekselderij in weinig water in 5 minuten gaar. Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli door de saus.
Geef de saus en de bleekselderij bij de fusilli.

Recept

Ingredïenten

  • 150 gram tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • ½ struik bleekselderij
  • 150-200 gram volkoren fusilli of penne