Onze recepten met groente
Het advies is om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Groente staat in de Schijf van Vijf. Groente levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Groente geeft veel voordelen voor de gezondheid en hangt samen met een lager risico op chronische ziekten. Was groente altijd grondig onder stromend water om vuil en stof te verwijderen. Voor het milieu is het eten van seizoensgroente het best.
Zomerse tomatensoep
Guur? Tijd voor warme soep. Met een Italiaans tintje, nog eens extra lekker met een knapperig vers brood. Buon appetito ...
ReceptSalade met rode biet en mierikswortel
Mierikswortel is geneeskrachtig en antibiotisch. En lekker bij rode biet.
ReceptLinzensalade met walnoten en geitenkaas
Walnoten en geitenkaas gaan prima samen. De linzen geven een stevige ondergrond
ReceptTip 1
Handige hulp voor het maken van een roux, de basis voor saus.
Tip 2
Zo maak je zelf karamelsaus voor crème brûlée of leche flan.
Tip 3
Heb je alleen eiwit nodig of juist alleen het geel? Zo doe je dat.